A A A K K K
для людей з порушеннями зору
КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД
"ВІННИЦЬКИЙ ГУМАНІТАРНИЙ ЛІЦЕЙ №1
ІМЕНІ М.І. ПИРОГОВА"
Знання мов - це пізнання світу!

Послуги їдалень (Послуги їдалень учнів 5-11 класів пільгових категорій (аутсорсинг). (Послуги їдалень дітей в пришкільному таборі (аутсорсинг))

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ВІННИЦЬКИЙ ГУМАНІТАРНИЙ ЛІЦЕЙ № 1 ІМЕНІ М. І. ПИРОГОВА»

 

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Інформація про замовника:

Найменування – КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ВІННИЦЬКИЙ ГУМАНІТАРНИЙ ЛІЦЕЙ № 1 ІМЕНІ М. І. ПИРОГОВА».

Місцезнаходження замовника –  Україна, 21018 Вінницька область, Вінницький район, м. Вінниця, вул. Малиновського, 7

Ідентифікаційний код в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань – 26235539

Категорія: передбачено п.3 ч.4 ст. 2 ЗУ "Про публічні закупівлі"

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): ДК 021:2015: 55510000-8 – Послуги їдалень  (Послуги їдалень учнів 5-11 класів пільгових категорій (аутсорсинг). (Послуги їдалень дітей в пришкільному таборі (аутсорсинг))

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: відкриті торги з особливостями,
UA-2025-05-15-010181-a.

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

343 300,,00 грн. (Триста сорок три тисячі триста  гривень 00 копійок).

Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено статистичним аналізом загальнодоступної інформації про ціну предмета закупівлі на підставі затвердженої центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері публічних закупівель, примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, а саме: згідно з пунктом 1 розділу ІІІ наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020  № 275 із змінами.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі. Термін надання послуг: до 31 грудня 2025 року включно.

Якісні та технічні характеристики предмета закупівлі визначені з урахуванням реальних потреб замовника та оптимального співвідношення ціни та якості.

Враховуючи зазначене, замовник прийняв рішення стосовно застосування таких технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

Харчування здобувачів освіти / дітей повинно повністю відповідати фізіологічній потребі дитячого організму у поживних речовинах та енергії відповідно до статево-вікових особливостей, а також вимогам санітарного законодавства та нормам харчування, визначеним постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 (зі змінами).

Учасник розраховує ціну послуги відповідно до примірного сезонного меню для учнів 5-11 класів пільгових категорій та чотирнадцяти денного  меню для дітей в пришкільному таборі.

Послуги їдалень ДК 021:2015: 55510000-8 – Послуги їдалень  (Послуги їдалень учнів 5-11 класів пільгових категорій (аутсорсинг). (Послуги їдалень дітей в пришкільному таборі (аутсорсинг)), а також приготування їжі будуть здійснюватися виключно в приміщеннях їдалень та харчоблоків навчального закладу, наведених у додатку 1.1 до цього додатка. Ціна послуг повинна включати  витрати на закупівлю продуктів, транспорт, приготування, а також витрати на прибирання та миття посуду тощо. Ціна послуг повинна включати всі податки та збори, обов’язкові платежі. Кількість учнів може змінюватися відповідно до фактичного відвідування. 

Учасник повинен урахувати та суворо дотримуватися графіка харчування дітей, визначеного керівником закладу. 

Учасник повинен забезпечити необхідну кількість штатного персоналу для приготування їжі, миття посуду, прибирання харчоблоку, видачі готових страв, повного сервірування столів та прибирання столів.

Продукти, які використовуються під час приготування їжі, повинні мати всі необхідні відповідно до законодавства документи, що підтверджують їх якість та безпечність, та відповідати гігієнічним вимогам до харчових продуктів.    

Під час надання послуг та приготування їжі учасник забезпечує безперешкодний доступ на харчоблок працівникам замовника, що здійснюють контроль і нагляд, для проведення перевірки відповідності виробництва, зберігання, транспортування, реалізації і використання харчових продуктів.

Учасник повинен щодня проводити бракераж готових страв за участю медичного працівника школи чи іншої визначеної керівником закладу відповідальною за проведення бракеражу особою(ами). У разі встановлення та актування бракеражем факту неякісного приготування готових страв їх заміна повинна бути проведена не пізніше ніж протягом двох годин (відповідно до вимог пункту 24 Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305) та повинно бути забезпечено дотримання вимог щодо відбору і зберігання добових проб страв.

Кількість дітей, які мають харчуватись:

Учні 5-11 класів пільгових категорій – 201 дитина;

Діти в пришкільному таборі -  150 дітей.

Обсяги:

Послуги їдалень учнів 5-11 класів пільгових категорій (аутсорсинг) – 2666 послуг.

Послуги їдалень дітей в пришкільному таборі (аутсорсинг) - 2100 послуг.

Місце, де повинні бути виконані роботи чи надані послуги: Україна, 21018 Вінницька область, Вінницький район, м. Вінниця, вул. Малиновського, 7.

В закладі необхідно організувати харчування учнів за грошовими нормами (згідно чинного рішення органів місцевої влади):

Учні пільгових категорій  – грошова норма 50,00 грн. (одноразове харчування);

Діти в пришкільному таборі – грошова норма 100,00 грн. (дворазове харчування).

Кількість учнів на харчування узгоджується замовником кожного дня.

Протягом надання послуг учасник повинен забезпечувати їдальню достатньою кількістю столового та кухонного посуду, кухонного інвентарю, спеціального та санітарного одягу, мийними і дезінфікуючими засобами, здійснювати технічне обслуговування та поточний ремонт обладнання харчоблоку, здійснювати централізоване прання санітарного одягу, вживати заходів щодо забезпечення дотримання правил пожежної безпеки. Надання послуг повинно здійснюватися лише за наявності умов для дотримання правил особистої гігієни персоналом харчоблоку. 

Протягом надання послуг учасник повинен забезпечувати належний санітарний стан харчоблоку замовника.

Учасник повинен передбачити проведення відомчого лабораторного контролю питної води, готових страв, гігієнічних змивів з об’єктів навколишнього середовища, параметрів мікроклімату та освітленості в приміщеннях харчоблоку.

Протягом надання послуг учасник повинен забезпечувати збереження приміщень та обладнання, розташованого в харчоблоку замовника. У разі необхідності здійснювати проведення поточних ремонтів приміщень, інженерних мереж та відшкодування завданих збитків.

На вимогу замовника учасник повинен представляти документи про якість та безпечність на всі харчові продукти, які використовуються для надання послуг.

Учасник повинен надати замовнику послуги, якість яких відповідає таким нормативним документам: 

  1. Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”;
  2. Закону України “Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів”;
  3. постанові Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 “Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку”;
  4. Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 № 116 (із змінами);
  5. наказу Мінекономіки від 03.12.2020 № 2532 “Про затвердження Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти”, зареєстрованому в Мін’юсті 22.12.2020 за № 1275/35558;
  6. наказу Мінагрополітики від 20.10.2022 № 813 “Про затвердження Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження”, зареєстрованому в Мін’юсті 15.11.2022 за № 1409/38745;
  7. наказу МОЗ від 23.07.2002 № 280 “Щодо організації проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб”, зареєстрованому в Мін’юсті 08.08.2002 за № 639/6927.

Учасник несе відповідальність за якість та безпечність готової продукції, яка видається до споживання згідно із законодавством України.

Примірне чотиритижневе весняне  меню  для харчування учнів 5-11 класів пільгових категорій, грошова норма  50,00 грн.

 

 

Назва страв

 

 

Вихід страви, г

Енерго-

цінність

ккал

          1-й тиждень

1

2

3

Варіант 1:

 

 

Овочеве асорті

50

15

Зрази курячі з сиром 

60

170

Горохове пюре

120

214

Чай з лимоном / травʼяний

150

3

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

447

Варіант 2:

 

 

Морква припущена/ салат зі свіжих помідорів та огірків

50

20

Биточки курячі з соусом “кетчуп”

50/25

149

Каша кускус / “Артек”

120

132

Хліб цільнозерновий

30

71

Какао

100

56

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

473

Варіант 3:

 

 

Буряк тушкований зі сметаною/з сухариками / салат з буряка з сиром

50

35

Фиш бол у соусі

50/50

124

Картопляне пюре

120

125

Хліб цільнозерновий

30

71

Напій з цикорієм / каркаде

150

38

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

438

Варіант 4:

 

 

Капуста тушкована / салат з варених овочів

50

36

Омлет з орегано/ паровий/ яйце варене

40

63

Каша “Сонячна” кукурудзяна

120

143

Хліб цільнозерновий

30

71

Кефір/ йогурт/ ряжанка

125

62

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

420

Варіант 5:

 

 

Салат овочевий /зі свіжих огірків

100

88

Макарони відварені з сиром твердим

140

241

Сік фруктовий

200

84

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

             458 

2-й тиждень

Варіант 6:

 

 

Салат з варених моркви та буряка/ зі свіжих помідорів та огірків / та сир твердий

50/15

87

Курячий шніцель/ піджарка

              50       

106

Каша булгур/ пшенична

120

132

Узвар з сухофруктів/ компот з фруктів або ягід

150

111

 

 

436

Варіант 7:

 

 

Овочі тушковані, яйце варене

50/40

107

Банош

120

194

Хліб цільнозерновий

30

71

Напій лимонно -апельсиновий

150

48

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

465

Варіант 8:

 

 

Салат з вареної моркви/ зі свіжих овочів                            

50

39

Паличка куряча/  биточок

40

122

Ризотто з зеленим горошком та твердим сиром

120

191

Напій з цикорієм

150

48

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

445

Варіант 9:

 

 

Овочі варені/ свіжі

50

12

Макаронник з сиром /  макарони відварні з сиром твердим

140

244

Хліб цільнозерновий

30

71

Сік фруктовий

200

84

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

456

 

 

 

Варіант 10:

 

 

Салат з варених / свіжих / овочів

50

64

Рибні нагетси / котлети

50

81

Картопля відварна / пюре

120

128

Запечений бутерброд з сиром

30/10

105

Компот з ягід або фруктів / кисіль фруктовий

150

39

 

 

417

3-й тиждень

Варіант 11:

 

 

Салат з вареної моркви / буряка/ свіжих огірків

70   

30

Мак енд чіз/ макарони з сиром

150

226

Напій каркаде/ з цикорієм / травʼяний

150

38

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

339

Варіант12:

 

 

Овочі варені, свіжі

50

12

Шпундра  з куркою

75

107

Рис розсипчастий/ булгур

100

137

Хліб цільнозерновий

30

71

Кефір/йогурт

100

50

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

422

Варіант 13:

 

 

Риба запечена з морквою та цибулею під соусом “Бешамель” / рибні стіки (палички)

60

71

Картопляне пюре

120

167

Бутерброд з сиром

30/10

105

Сік  фруктовий/ кисіль фруктовий

150

63

 

 

406

Варіант 14:

 

 

Капуста тушкована  / салат зі свіжих помідорів / огірків

50

41

Фрикадельки  курячі

50

88

Каша гречана/ кускус

120

132

Какао / ряжанка

150

84

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

390

Варіант 15:

 

 

Овочеве рагу з зеленим горошком та яйце варене

50/20

91

Пудинг манний з бананом / запіканка сирна з бананом

120

226

Хліб цільнозерновий

30

71

Чай з лимоном   / чай/ напій з липою                               

150/7

3

 

 

391

4-й тиждень

Варіант 16:

 

 

Морква припущена / салат з моркви вареної/ зі свіжих огірків/ та сир твердий

50/10

56

Тефтелі  курячі

50/50

165

Каша гречана / кускус

120

132

Напій каркаде/ мʼятний

150

38

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

436

Варіант 17:

 

 

Каша  молочна з крупою

 з родзинками/  з бананом

200

250

Бутерброд з  сиром, маслом та овочами

10/4/20/30

125

Чай з лимоном  / напій лимонний /

150/7

3

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

423

Варіант 18:

 

 

Капуста  тушкована / салат зі свіжих помідорів

50

28

Котлета по - міланськи з сиром/

відбивна куряча з сиром

40

102

Картопля відварена / пюре

120

167

Узвар / компот з фруктів або ягід

150

111

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

            453

Варіант 19:

 

 

Буряк, тушкований в сметанному соусі / салат з буряка з сиром

50

35

Рибні стіки (палички) / нагетси

50

112

Пюре  з зеленого гороху

120

173

Хліб цільнозерновий

30

71

Напій лимонно-апельсиновий / апельсиновий

150

33

 

 

424

Варіант 20:

 

 

Овочі варені / свіжі

50

              12

Скрамбл / яйце варене/ та сир твердий

50/10

112

Каша “Сонячна”/ булгур

120

143

Хліб цільнозерновий

30

71

Сік фруктовий/ кисіль фруктовий

150

63

 

 

401

 

 

Примірне чотиритижневе осіннє  меню  для харчування учнів 5-11 класів пільгових категорій, грошова норма  50,00 грн.

 

 

Назва страв

 

 

Вихід страви, г

Енерго-

цінність

ккал

          1-й тиждень

1

2

3

Варіант 1:

 

 

Салат з гарбузом (морквою) і яблуком  / з помідорів та солодкого перцю / з помідорів та огірків / та сир твердий

50/15

86

Курка по - італійські

             50       

63

Каша булгур / пшенична

120

132

Узвар з сухофруктів

150

111

 

 

392

Варіант 2:

 

 

Салат з моркви з сиром                              

50

56

Відбивна з філе/ паличка куряча

40

122

Каша “Сонячна”  кукурудзяна / кускус

120

143

Хліб цільнозерновий

30

71

Напій травʼяний / чай

150

1

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

438

Варіант 3:

 

 

Овочі тушковані, яйце варене

50/20

75

Каша молочна з крупою /гарбузова/ з сухофруктами та маслом вершковим

200/4

280

Напій лимонно -апельсиновий /

з цикорієм

150

48

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

448

 

 

 

Варіант 4:

 

 

Овочі  свіжі/ варені/ квашені

50

12

Макаронник з сиром /  макарони відварні з сиром твердим

140

244

Хліб цільнозерновий

30

71

Сік фруктовий

200

84

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

456

Варіант 5:

 

 

Салат з капусти, моркви та зеленого горошку

50

34

Рибні нагетси / котлети

50

81

Картопля відварна / пюре

120

128

Запечений бутерброд з сиром

30/10

105

Компот з ягід або фруктів / кисіль фруктовий

150

39

 

 

387

2-й тиждень

Варіант 6:

 

 

Салат зі свіжих огірків / морква вітамінна з лимонним соком/ морква припущена

50

29

Нагетси / биточки /  курячі

45

97

Каша пшенична «Артек»/ кускус / булгур

120

132

Хліб цільнозерновий

30

71

Какао

100

56

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

430

Варіант 7:

 

 

Овочеве асорті, сир твердий

50/10   

49

Котлета куряча з соусом«кетчуп»/

мʼясо куряче тушковане

50/20

 

146

Горохове пюре

120

214

Чай з лимоном / травʼяний

150

3

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

457

Варіант 8:

 

 

Буряк тушкований зі сметаною/з сухариками /салат з буряка з сиром

50

35

Фиш бол у соусі

50/50

124

Картопляне пюре

120

125

Хліб цільнозерновий

30

71

Напій каркаде / з цикорієм            

150

38

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

438

Варіант 9:

 

 

Салат зі свіжих огірків / зі свіжої капусти з кунжутом/ з квашеної капусти

50

51

Омлет з орегано/ паровий/ яйце варене

40

63

Каша “Сонячна” кукурудзяна

120

143

Хліб цільнозерновий

30

71

Кефір/ йогурт/ ряжанка

125

62

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

435

Варіант 10 :

 

 

Салат зі свіжих помідорів / зі свіжих помідорів та огірків / з варених овочів

100

56

Макарони відварені з сиром твердим

140

241

Сік фруктовий

200

84

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

             426

3-й тиждень

Варіант 11:

 

 

Салат зі свіжих помідорів та солодкого перцю /зі свіжих огірків / з моркви та яблук з олією

50   

35

Мак енд чіз/ макарони з сиром

150

226

Напій каркаде/ з цикорієм / травʼяний

150

38

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

344

Варіант 12:

 

 

Овочі свіжі /квашені/варені

50

15

Рис «Паєлья» /плов з куркою

150

234

Хліб цільнозерновий

30

71

Кефір/йогурт/ ряжанка       

100

50

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

415

Варіант 13:

 

 

Риба тушкована з овочами / риба запечена з морквою та цибулею під соусом “Бешамель”

60

71

Картопляне пюре

120

167

Хліб цільнозерновий з сиром твердим

30/10

105

Сік  фруктовий/ кисіль фруктовий

150

63

 

 

406

Варіант 14:

 

 

Салат зі свіжих  огірків / зі свіжих помідорів та огірків / зі свіжої капусти з насінням

50

44

Фрикадельки  курячі /  піджарка

50

88

Каша гречана / кускус

120

132

Какао

150

84

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

393

Варіант 15:

 

 

Салат з капусти, моркви та зеленого горошку та яйце варене

70/40

97

Запіканка сирна з бананом/ пудинг манний з бананом

150

282

Хліб цільнозерновий

30

71

Чай з лимоном   / чай / напій з липою      

150/7

3

 

 

453

4-й тиждень

Варіант 16:

 

 

Салат зі свіжих помідорів / морква вітамінна / припущена/ та сир твердий

50/10

62

Тефтелі  курячі

60/60

198

Каша кускус / гречана

120

132

Напій каркаде/ мʼятний/ з цикорієм

150

38

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

475

Варіант 17:

 

 

Асорті овочеве та омлет /яйце варене/

50/40

              75

Банош

120

194

Хліб цільнозерновий

10/4/30

120

Напій лимонний /  чай з лимоном

150/7

3

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

437

Варіант 18:

 

 

Салат зі свіжих помідорів та солодкого перцю /з капусти з кунжутом /з квашених овочів

50

51

Зраза куряча з сиром / котлета по- міланські з сиром

40

102

Картопля тушкована / пюре

120

125

Узвар / компот з фруктів або ягід

150

111

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

             434

Варіант 19:

 

 

Салат з моркви з сиром

50

56

Рибні стіки (палички) /биточок

50

112

Пюре  з зеленого гороху

120

173

Хліб цільнозерновий

30

71

Напій лимонно-апельсиновий / апельсиновий

150

33

 

 

445

Варіант 20:

 

 

Овочеве соте / овочеве рагу з зеленим горошком

100

               85

Запіканка сирна з бананом / сирна з рисом/ сирна з яблуком  та морквою

100

183

Хліб цільнозерновий

30

71

Сік фруктовий/ кисіль фруктовий

150

63

 

 

402

 

Примірне чотиритижневе зимове  меню  для харчування учнів 5-11 класів пільгових категорій, грошова норма  50,00 грн.

 

 

Назва страв

 

 

Вихід страви, г

Енерго-

цінність

ккал

          1-й тиждень

1

2

3

Варіант 1:

 

 

Морква вітамінна з лимонним соком/ морква припущена

50

29

Нагетси / биточки / курячі

45

97

Каша пшенична «Артек»/ кускус

120

132

Хліб цільнозерновий

30

71

Какао

100

56

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

430

Варіант 2:

 

 

Овочеве асорті, сир твердий

50/10   

48

Котлета куряча з соусом «кетчуп»/

мʼясо куряче тушковане

50/20

146

Горохове пюре

120

214

Чай з лимоном / травʼяний

150

3

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

456

Варіант 3:

 

 

Буряк тушкований зі сметаною /з сухариками

50

35

Фиш бол у соусі

50/50

124

Картопляне пюре

120

125

Хліб цільнозерновий

30

71

Напій каркаде / з цикорієм            

150

38

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

438

Варіант 4:

 

 

Салат зі свіжої капусти з кунжутом/ з квашеної капусти /з кващених огірків

50

51

Омлет з орегано/ паровий/ яйце варене

40

63

Каша “Сонячна” кукурудзяна

120

143

Хліб цільнозерновий

30

71

Кефір/ йогурт

125

62

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

435

Варіант 5:

 

 

Салат овочевий /з варених овочів / вінегрет

100

88

Макарони відварені з сиром твердим

140

241

Сік фруктовий

200

84

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

             458 

2-й тиждень

Варіант 6:

 

 

Салат з гарбузом /морквою/ та яблуком з сиром твердим

50/15

86

Курка по - італійські

              50       

63

Каша  пшенична / булгур

120

132

Узвар з сухофруктів

150

111

 

 

392

Варіант 7:

 

 

Овочі тушковані, яйце варене

50/20

75

Каша молочна з крупою /гарбузова/ з сухофруктами та маслом вершковим

200/4

280

Напій травʼяний / чай

150

1

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

401

Варіант 8:

 

 

 Морква тушкована в сметанному соусі                                 

50

39

Відбивна з філе/ паличка куряча

40

122

Пюре з бобових з цибулею

100

167

Хліб цільнозерновий

30

71

Напій лимонно -апельсиновий /

з цикорієм

150

48

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

492

Варіант 9:

 

 

Овочі квашені / варені/ свіжі

50

12

Макаронник з сиром кисломолочн / макарони відварні з сиром твердим

140

244

Хліб цільнозерновий

30

71

Сік фруктовий

200

84

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

456

 

 

 

Варіант 10:

 

 

Вінегрет /салат з варених овочів

50

64

Рибні нагетси / котлети

50

81

Картопля відварна / пюре

120

128

Запечений бутерброд з сиром

30/10

105

Компот з ягід або фруктів / кисіль фруктовий

150

39

 

 

417

3-й тиждень

Варіант 11:

 

 

Салат з моркви та яблук з олією

50   

35

Мак енд чіз/ макарони з сиром

150

226

Напій каркаде/ з цикорієм / травʼяний

150

38

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

344

Варіант12:

 

 

Овочі квашені/варені

50

15

Рис «Паєлья» /плов з куркою

150

234

Хліб цільнозерновий

30

71

Кефір/ йогурт/ряжанка

           100

              50

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

415

Варіант 13:

 

 

Риба тушкована з овочами

60

72

Картопляне пюре

120

167

Хліб цільнозерновий з сиром твердим

30/8

98

Сік  фруктовий/ кисіль фруктовий

150

63

 

 

400

Варіант 14:

 

 

Салат з капусти з насіння/вінегрет

50

44

Фрикадельки  курячі

50

88

Каша гречана / кускус

120

132

Какао

150

84

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

393

Варіант 15:

 

 

Салат з капусти, моркви та зеленого горошку та яйце варене

50/40

97

Пудинг манний з бананом / запіканка сирна з яблуком та морквою

150

282

Хліб цільнозерновий

30

71

Чай з лимоном   / чай/ напій з липою       

150/7

3

 

 

453

4-й тиждень

Варіант 16:

 

 

Салат з капусти з кунжутом / вінегрет / та сир твердий

70/10

79

Тефтелі  курячі

60/60

198

Каша гречана/ “Сонячна” кукурудзяна/  булгур

120

132

Напій каркаде/ мʼятний

150

38

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

492

Варіант 17:

 

 

Овочі  свіжі/ варені

50

              12

Каша  молочна з крупою

 з родзинками/  з гарбузом

200

250

Бутерброд з маслом і сиром

10/4/30

120

Чай з лимоном  / напій лимонний

150/7

3

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

430

Варіант 18:

 

 

Капуста  тушкована / салат з квашеної капусти / та сир твердий

50/10

73

Пастуший пиріг з курячим м’ясом /  піджарка куряча з картоплею

150

189

Узвар / компот з фруктів або ягід

150

111

Фрукти  свіжі

70

45

 

 

            418

Варіант 19:

 

 

Буряк, тушкований в сметанному соусі , салат з буряка з сиром

50

35

Рибні стіки (палички) /биточок

50

112

Пюре  з зеленого гороху

120

173

Хліб цільнозерновий

30

71

Напій лимонно-апельсиновий / апельсиновий

150

33

 

 

424

Варіант 20:

 

 

Скрамбл / яйце варене/ та сир твердий

50/10

112

Рагу овочеве/ плов овочевий

120

130

Хліб цільнозерновий

30

71

Сік фруктовий/ кисіль фруктовий

150

63

 

 

376

 

 

Примірне  чотирнадцяти денне меню для харчування дітей  в  пришкільному таборі, грошова норма 100,00 грн.

 

              

                     Назва страв

 

Вихід

страви, г

Енергоцінність

ккал

1

2

4

Варіант 1:

 

 

Сніданок:

 

 

Салат зі свіжих овочів

90

56

Фиш бол у соусі

90/30

187

Каша «Артек» / кускус

120

132

Хліб цільнозерновий з сиром

30/15

122

Напій з цикорієм   / каркаде

150

38

Фрукти  свіжі

100

64

Обід:

 

 

Овочі свіжі

25

6

Борщ зі свіжою капустою зі сметаною

200/25

148

М’ясо тушковане

50/50

301

Макарони відварені

100

129

Хліб цільнозерновий

30

71

Фрукти/ ягоди  свіжі

100

64

 

 

1318

Варіант 2:

 

 

Сніданок:

 

 

Салат зі свіжих огірків

100

68

Омлет з орегано/ паровий/натуральний

 яйце варене

50

87

Каша  кукурудзяна

120

143

Хліб цільнозерновий

30

71

Какао

190

106

Фрукти / ягоди свіжі

100

64

Обід:

 

 

Овочі свіжі

100

24

Суп гороховий

200/10

156

Фрикаделька куряча

90

158

Каша гречана

100

110

Хліб цільнозерновий

30

71

Компот фруктовий/ ягідний/ кисіль

150

39

Фрукти / ягоди свіжі

65

48

 

 

1145

Варіант 3:

 

 

Сніданок:

 

 

Салат з овочів варених/ овочі припущені

100

80

Каша  молочна з крупою

 з родзинками/  з бананом

200

250

Бутерброд з  сиром, маслом

10/4/30

135

Чай з лимоном 

150/7

3

Фрукти  свіжі

90

58

Обід:

 

 

Овочі свіжі

45

11

Суп  зі свіжою капустою зі сметаною

200/25

128

Плов з м’ясом

170

434

Хліб цільнозерновий

30

71

Сік фруктовий

200

84

Фрукти свіжі

100

64

 

 

1318

Варіант 4:

 

 

Салат з вареної моркви/ зі свіжих овочів                            

75

58

Паличка куряча

56

141

Ризотто з зеленим горошком та твердим сиром/

 макарони з сиром

120

191

Компот з родзинками/

 з фруктів з родзинками

200

44

Обід:

 

 

Овочеве асорті

70

14

Суп картопляний з рисом

200

83

Биточок  м’ясний

85

332

Каша  гречана

100

110

Хліб цільнозерновий

30

71

Напій  трав’яний

150

31

Фрукти, ягоди

100

64

 

 

1139

Варіант 5:

 

 

Сніданок:

 

 

Овочі свіжі та сир твердий

100/15

75

Котлети  курячі з соусом

90/25

258

Відварена картопля з вершковим маслом

120

151

Сік фруктовий

200

84

Обід:

 

 

Салат  зі свіжих овочів

100

58

Суп гречаний

200

82

Фриттата/

 яйце варене

50

87

Каша «Артек»/ кускус

100

110

Хліб цільнозерновий запечений з сиром

30/15

122

Узвар фруктовий

200

136

Фрукти, ягоди

100

64

 

 

1227

Варіант 6:

 

 

Сніданок:

 

 

Салат зі свіжих овочів

100

68

Стіки / нагетси / рибні

70

112

Картопляне пюре /картопля відварена

120

125

Хліб цільнозерновий з сиром твердим

30/15

122

Сік фруктовий

200

84

Обід:

 

 

Морква припущена

50

38

Суп  з макаронами

200

97

Шпундра  з куркою /

піджарка куряча

100

65

142

Рис розсипчастий/ булгур

100

137

Хліб цільнозерновий

30

71

Какао

190

106

Фрукти свіжі

100

64

 

 

1166

Варіант 7:

 

 

                 Сніданок:

 

 

Салат зі свіжих/ варених  овочів

100

68

Макарони відварені з сиром твердим

150

241

Узвар фруктовий

200

136

Обід:

 

 

Овочеве асорті

90

18

Суп гороховий

200

120

Котлети мʼясні

95

437

Каша пшенична

100

110

Хліб цільнозерновий

30

71

Компот фруктовий/ ягідний / кисіль

150

39

Фрукти свіжі

70

45

 

 

1285

Варіант 8:

 

 

Сніданок:

 

 

Капуста тушкована  / салат зі свіжих помідорів / огірків

100

82

Фрикадельки  курячі

90

158

Каша гречана/ кускус

120

132

Какао

190

106

Фрукти  свіжі

100

64

Обід:

 

 

Салат з буряка з сухариками

100

95

Суп  з крупою

200

83

Плов з булгура та свининою

150

322

Хліб цільнозерновий

30

71

Сік

200

84

Фрукти  свіжі

100

64

 

 

             1261

Варіант 9:

 

 

Сніданок:

 

 

Асорті овочеве та омлет /яйце варене/

100/40

              84

Банош / каша молочна/ запіканка з кисломолочного сиру з морквою

150

75

242

Хліб цільнозерновий з сиром

30/10

105

Каркаде / напій з цикорієм

150

38

Фрукти  свіжі

100

64

Обід:

 

 

Овочі свіжі

25

6

Борщ зі сметаною

200/25

148

Фрикадельки  м'ясні

100/50

340

Каша гречана

120

132

Хліб цільнозерновий

30

71

Фрукти свіжі

100

64

 

 

1294

Варіант 10:

 

 

Сніданок:

 

 

Овочеве асорті, сир твердий

90/15

78

Мʼясо куряче тушковане

50/50

139

Горохове пюре

120

214

Хліб цільнозерновий

30

71

Чай з лимоном / травʼяний

150

3

Обід:

 

 

Салат зі свіжих овочів

60

41

Суп селянський зі сметаною

200/25

137

Скрамбл / омлет  натуральний

яйце варене

50

78

Каша  кукурудзяна/ кускус

100

119

Хліб цільнозерновий

30

71

Узвар фруктовий

200

136

Фрукти  свіжі

100

64

 

 

1151

Варіант 11:

 

 

Сніданок:

 

 

Салат зі свіжих овочів

100

68

Омлет натуральний/

 яйце варене

50

87

Каша «Артек» / булгур

120

132

Хліб цільнозерновий

30

71

Какао

190

106

Фрукти / ягоди свіжі

100

64

Обід:

 

 

Овочі свіжі

100

24

Суп гороховий

200/10

156

Фрикаделька куряча

90

158

Каша гречана

100

110

Хліб цільнозерновий

30

71

Компот фруктовий/ ягідний/ кисіль

150

39

Фрукти / ягоди свіжі

65

48

 

 

1134

Варіант 12:

 

 

Сніданок:

 

 

Салат зі свіжих/ варених  овочів

100

68

Макарони відварені з сиром твердим

150

241

Сік фруктовий

200

84

Обід:

 

 

Овочі свіжі

45

11

Суп  зі свіжою капустою зі сметаною

200/25

128

Плов з м’ясом

170

434

Хліб цільнозерновий

30

71

Узвар /компот фруктовий

200

136

Фрукти свіжі

90

58

 

 

1231

Варіант 13:

 

 

Салат з вареної моркви/ зі свіжих овочів  та сир твердий                          

75/15

109

Паличка куряча

56

141

Плов овочевий

120

 

198

Напій трав’яний

150

31

Обід:

 

 

Овочеве асорті

70

14

Суп картопляний з рисом

200

83

Биточок  м’ясний

85

332

Каша  гречана/ кукурудзяна

100

110

Хліб цільнозерновий

30

71

Компот / кисіль фруктовий/ ягідний/

150

39

Фрукти, ягоди

60

38

 

 

1108

Варіант 14:

 

 

Сніданок:

 

 

Овочі свіжі та сир твердий

100/15

75

Котлети  курячі з соусом

90/25

258

Картопля відварена з вершковим маслом / картопляне пюре

120

151

Каркаде / напій з цикорієм

150

38

Обід:

 

 

Салат  зі свіжих овочів

100

58

Суп гречаний

200

82

Фриттата / яйце варене

50

87

Каша «Артек»/ кускус

100

110

Хліб цільнозерновий запечений з сиром

30/15

122

Компот з родзинками/ /чай

200

136

Фрукти, ягоди

100

64

 

 

1181

 

 

 

               

 

 

 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено