A A A K K K
для людей з порушеннями зору
КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД
"ВІННИЦЬКИЙ ГУМАНІТАРНИЙ ЛІЦЕЙ №1
ІМЕНІ М.І. ПИРОГОВА"
Знання мов - це пізнання світу!

Усяка школа славна не кількістю, а славою своїх учнів.                                                                                                    М. Пирогов

Дата: 09.10.2020 16:23
Кількість переглядів: 195

 

Є така школа у місті над Бугом – знана в Україні і світі, вона поєднує мудрість десятиліть і сучасність, унікальна й неповторна, єдина в області з поглибленим вивченням іноземних мов – англійської, німецької, французької. Сьогодні ім’я гімназії №1 відоме не тільки в області та в Україні, а й в Америці, Голландії, Австралії, Канаді, Великобританії – скрізь, де навчаються чи працюють наші випускники, а серед них відомі політики і дипломати, журналісти, поети й письменники,учителі, лікарі і спортсмени. Часто їм задають питання: «Ви стажувались за кордоном? Закінчували Оксфорд?Звідки таке знання іноземної?»А вони гордо відповідають: «Я закінчив Першу школу у Вінниці».

Гуманітарна гімназія №1 була побудована у 1936 році. До війни вона функціонувала під №20. У роки Другої світової війни під час бомбардування була вщент зруйнована.

У 1946 році школу відбудували з руїн, і вона деякий час навчала лише дівчаток (Жіноча школа №1).

У 1956 році проведено першу, а в 1976 – другу добудову школи. З 1963 року їй присвоєно ім’я М.І.Пирогова. У 60-70-ті роки вважалася базовою з естетичного виховання, була удостоєна звання «Зразкова». У 1980 р. з нагоди 170-річчя від дня народження М.І.Пирогова нагороджена медаллю за заслуги в гуманній діяльності.

Сьогодні ім’я гімназії №1 відоме не тільки в області та в Україні, а й в Америці, Голландії, Австралії, Канаді, Великобританії – скрізь, де навчаються чи працюють наші випускники.

Гімназія – найбільша у місті. Учні вивчають поглиблено англійську, німецьку та французьку мови, факультативно вивчаються італійська, польська, китайська мови.

У різні роки заклад очолювали:

1936-1952 рр. – Бухтєєва М.К.;

1952-1973 рр. – Столярчук В.Т., Заслужений учитель України;

1973-1985 рр. – Ребрик М.Я., відмінник освіти України;

1985-2005 рр. – Кукса В.М., Заслужений учитель України;

 2005-2020 р.р. – Свіржевський М.П., – методист, кандидат педагогічних наук, доктор, доцент, магістр державного управління;

З січня 2020р. – Скиба В.А., старший учитель.

У 2006 році школа набуває статусу спеціалізованої з поглибленим вивченням англійської мови, а в 2008 – статусу «НВК СЗШ І ступеня з поглибленим вивченням іноземних мов – гуманітарна гімназія №1 ім. М.І.Пирогова».

За вагомий внесок у розвиток освітньої галузі України в 2009 році гімназія визнана переможцем Всеукраїнського проекту «Флагман сучасної освіти України».

У рік 20-річчя Незалежності України та 75-річчя закладу подвижницька праця колективу була визнана на Всеукраїнському рівні: представлення в масштабному проекті, презентаційно – іміджевому виданні «Літопис досягнень сучасної України : «Успішні професіонали».

2013 рік став знаковим: Срібна медаль на міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти» у номінації «Формування творчої особистості в навчальних закладах», відзначення закладу премією «Золота Фортуна» у номінації «За високу якість освіти та збереження кращих традицій українського освітянства», 28 місце в Україні серед 50-ти престижних навчальних закладів за результатами ЗНО 2012 року.

Після реорганізації за європейським типом заклад отримує статус гуманітарної гімназії (5-11 класи, які навчаються в одну зміну). За результатами щорічного рейтингу гімназія посідає ІІІ місце серед навчальних закладів нового типу, у якому створені комфортні сучасні умови для навчання та виховання 1155 юних вінничан, що поглиблено вивчають англійську, німецьку, французьку мови. Гімназисти також мають можливість факультативно вивчати польську, китайську та італійську мови. Доказом того, що співпраця учнів, батьків, учителів творить дива, стали найкращі в місті оновлені за європейським стандартом актова зала та шкільна їдальня, оснащені сучасною мультимедійною технікою навчальні кабінети.

Наш бренд стабільний!

У популярному журналі «Фокус» (№ 16 від 18.04.2013 року) опублікований рейтинг 50 найкращих шкіл України, випускники яких мають всі шанси втупити до найпрестижніших вузів країни, серед яких є і наша гімназія.

Ми з вами, всі, хто навчається і навчався, хто навчає і навчав, хто довірив нашій Першій найдорожче – своїх дітей, можемо гордитись тим, що гімназія №1 ім. М.І.Пирогова 28 за рейтингом по Україні та 1 серед навчальних закладів Вінниці!!

Після уроків учні мають змогу розвивати творчі здібності в 20-ти гуртках та 5-ти спортивних секціях. Щорічно 210 учнів відпочивають у пришкільному англомовному таборі з денним перебуванням «Зорепад». Заклад щорічно приймає іноземні делегації з Великобританії, Франції, Голландії, Польщі

Гуманітарна гімназія – це:

– послідовна система , що охоплює всі рівні володіння мовами;

– 40 досвідчених учителів іноземних мов , які володіють комунікативною методикою та інтерактивними формами навчання;

– до 12 уроків англійської мови на тиждень ;
– спецкурси англійською мовою « Країнознавство », «Література Англії та Америки », «Гід – перекладач », «Бізнес спілкування і переписка » ;
– комфортні умови навчання – від 8 учнів у групі ;
– повне занурення дітей в іншомовне оточення ;
– зустрічі з носіями мови ;
– фаховий звіт про успіхи вашої дитини та поради психолога ;

– чіткий контроль якості пропонованих послуг .

2013-2014 рік заклад нагороджено Золотою медаллю П’ятої Міжнародної виставки “Сучасні заклади освіти-2014» у номінації «Робота з обдарованими дітьми»(Київ, березень 2014року)

2014-2015 рік . Заклад здобув Золоту медаль на Шостій Міжнародній виставці «Інноватика в сучасній освіті» у номінації «Хмарні технології в освіті – нові компетенції у сфері ІКТ» (Київ,жовтень 2014 року), Золоту медаль на Шостій Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти-2015» у номінації «Створення мережі євроклубів як механізм інтеграції до європейського освітнього простору» (Київ березень 2015 року). У рамках реалізації обласної програми проект «Застосування інтерактивних та інноваційних технологій для інтелектуального й компетентного забезпечення функціонування «Зеленої школи» виграв гарант на 10000 грн.

2015-2016 рік. Заклад здобув Срібну медаль на Міжнародному форумі «Інноватика в сучасній освіті» (номінація «Психологічна допомога постраждалим у АТО та їх сім’ям»), Золоту медаль на Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти-2016» (номінація «Міжнародна співпраця як невід’ємна складова інноваційного розвитку”). У рамках реалізації обласної програми проект «Застосування інтерактивних та інноваційних технологій для інтелектуального й компетентного забезпечення функціонування «Бібліопровайдер» виграв гарант на 15000 грн.

2016-2017 рік. Заклад здобув Золоту медаль на Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти-2016», Срібну медаль на Міжнародній виставці «Інноватика в сучасній освіті-2016» та виграв обласний грант для реалізації проекту «Кругозір».15000грн.”Пітчінг Вінниця 2017″у Вінницькій міській раді вручили сертифікати авторам проектів-переможців конкурсу «Пітчінг Вінниця 2017» . Проект Lad-Life «Кругозір» нашого закладу отримав призовий бонус на обладнання кабінету 30 тисяч гривень.

2017-2018 рік Заклад здобув Срібну медаль на Міжнародній виставці «Інноватика в сучасній освіті -2017» номінація «Інклюзивна освіта».

GLOBAL TEACHER PRIZE жовтень 2017 у м.Києві відбулась Загальнонаціональна премія для вчителів Нової української школи GLOBAL TEACHER PRIZE. Два педагоги нашого закладу увійшли до ТОП-50 ,брали участь у церемонії нагородження Переможця конкурсу.

Наша Перша – це не просто споруда, що розміщена на вулиці Малиновського в місті Вінниці. Для нас наша Перша – це гомінкий, але такий затишний, рідний, наш світ, в якому завжди панує добро, любов, розуміння, дружба і злагода. Ми всі: учні, вчителі, адміністрація, батьки, докладаємо максимум зусиль, щоб перша гімназія всюди і завжди була першою. За сім з половиною десятиліть школа змінилася. З тендітної, маленької домівки для 400 перших своїх учнів вона перетворилася на дорослу, поважну гімназію, що кожного дня зігріває своїм теплом 1155 учнів з усієї Вінниці, які прагнуть не лише опанувати основи всіх наук, а також вільно володіти англійською, німецькою, французькою мовами. Адміністрація, батьки, учителі, весь персонал гімназії щоденно виявляє дієву турботу щодо створення комфортних умов для навчання юних гімназистів. Затишні, сучасні класи, обладнанні за останнім словом техніки, світлі, просторі коридори. Все це створює атмосферу бажання вчитися, Ми всі: учні, батьки, педагоги, любимо нашу Першу. Вона – найкраща. Ми, юні гімназисти, горді і пишаємося своїми батьками, своїми педагогами, у яких на скрижалях серця написані небайдужість, доброчинність і відповідальність за наше майбутнє і сьогодення. Саме вони сьогодні дбають про нас, про створення комфортних, гідних і достойних умов для навчання і виховання у школі. Адже найвище право кожної дитини – жити в цивілізованому світі в оточенні любові і турботи дорослих. Вони не просто створюють своїм дітям гідне цивілізоване життя. Вони дають своїм нащадкам приклад на майбутнє. Приклад і соціального служіння, і, що найважливіше, приклад батьківської турботи і любові до дітей!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено